لایسنس شبکه
تاریخچه شبکه
اگر بخواهیم به تاریخچه شبکه های کامپیوتری نگاهی بیاندازیم میتوانیم به اواخر سال ۱۹۶۰ اشاره کنیم، در این سالها، وزارت دفاع امریکا آژانس تحقیقاتی پیشرفته خود را در رقابت با فعالیت های ماهوارهای اتحاد جماهیر شوروی راه اندازی کرد.
نام این آژانس تحقیقاتی آرپا (Arpa) بود. این آژانس پروژههای تحقیقاتی بسیار مهمی را در زمینههای استراتژیک و دفاعی انجام میداد، یکی از این پروژه ها ایجاد ارتباطات قوی در زمان جنگ های احتمالی بود. برای همین منظور اولین شبکه کامپیوتری بین چهار کامپیوتر راه اندازی شد که دوتای آنها در دانشگاه MIT و یکی از آنها در دانشگاه کالیفرنیا و دیگری در مرکز تحقیقاتی استنفورد قرار داشت. این همان شبکه آرپانت بود.
شبکه چیست؟
شبکه در لغت، به معنی گروهی از افراد و یا اشیاء گفته می باشد که قادر به اشتراکگذاری اطلاعات به شکل معناداری با یکدیگر هستند. در حوزه فناوری اطلاعات، به “شبکه های کامپیوتری” و یا “شبکه دیتا” به اختصار “شبکه” گفته میشود، به این معنی که کامپیوترها، ابزار و اشیایی هستند که اطلاعات را به شکل قابل فهم به اشتراک میگذارند. در سطحی بالاتر و مفهومی، شبکههای دیتا شامل نودهایی (گره) میباشند که کامپیوترها و دستگاههای دیجیتالی میتوانند از طریق لینکها و ارتباطات فیزیکی (سیمی و بی سیم)، پیامها را بین نودها جابهجا کنند.
به بیانی سادهتر، یک شبکه کامپیوتری، شامل گروهی از سیستمهای کامپیوتری و دیگر تجهیزات سخت افزاری کامپیوتری میباشد که از طریق کانالهای ارتباطی به یکدیگر متصل میشوند تا ارتباطات و اشتراکگذاری منابع اطلاعاتی را در بین طیف وسیعی از کاربران ایجاد کنند.
انواع شبکه
شبکههای کامپیوتری به انواع مختلفی تقسیم میشوند که بسته به گستردگی محیطی که باید پوشش دهند و تعداد کامپیوترها و نودهایی که به آنها متصل میشوند از ویژگیها و امکانات مختلفی برخوردارند. این شبکهها به چهار دسته اصلی تقسیم میشوند.
- :WAN شبکه محیط گسترده یا همان Wide Area Network
- :MAN شبکه محیط شهری یا همان Metropolitan Area Network
- :LAN شبکه محیط محلی یا همان Local Area Network
- :PAN شبکه محیط شخصی یا همان Private Area Network
هدف از ایجاد شبکه کامپیوتری
- استفاده مشترک از منابع و ارتباط تجهیزات آیتی با یکدیگر (اطلاعات- سخت افزارها- نرم افزارها)
- تبادل سریعتر اطلاعات
- بهروز بودن اطلاعات
- مدیریت و پشتیبانی مرکزی
- قابلیت اطمینان