لایسنس BIG-IP DNS
فهرست مطالب
معرفی F5 BIG-IP DNS

در ساختارهای سازمانی مدیریت سرویسها یکی از چالشهای اساسی میباشد. همچنین امکان یکپارچهسازی با راهکارهای Third-Party و کارکرد در شبکههای IPv4 و IPv6 نیز اهمیت بسیاری دارد. F5 BIG-IP DNS با F5 Enterprise Manager و امکان یکپارچهسازی با راهکارهای Third-Party سرویس DNS را به نحو مطلوبی ارائه میکند.
آنالیز و گزارشگیری پیشرفته DNS
F5 Analytics این قابلیت را داراست که آنالیز و گزارشگیری پیشرفته DNS در برنامههای کاربردی، سرورهای مجازی، اسامی Query، انواع Query، IPهای Client و نامهای پر درخواست را میسر نماید؛ ضمن اینکه علاوه بر ارائه هوشمندی بیشتر برای کسبوکار، قابلیت برنامهریزی ظرفیت، گزارش ROI، عیبیابی، شاخصهای عملکرد و تنطیمات را فراهم مینماید که حداکثر بهینهسازی DNS و زیرساخت برنامههای کاربردی سراسری را امکانپذیر مینماید.

مدیران شبکه میتوانند DNS را با استفاده از قابلیت آنالیز و گزارشگیری پیشرفته عملیات به سادگی مدیریت نمایند و به یک
دید سریع نسبت به زیرساخت و ارائه سرویس DNS دست یابند.
مزایای استفاده از F5 Enterprise Manager
با استفاده از Enterprise Manager این امکان فراهم میشود که هزینهها و پیچیدگی مدیریت چندین تجهیز F5 به میزان قابل ملاحظهای کاهش یابد. به علاوه اینکه یک دیدگاه واحد نسبت به زیرساخت کلی برای ارائه برنامه کاربردی و ابزارها ارائه میشود که به کاهش زمان پیادهسازی، حذف وظایف و امور اضافی و توسعه کارآمد زیرساخت جهت تامین نیازهای کسبوکار کمک میکند.
یکپارچهسازی شبکه با BIG-IP DNS
BIG-IP DNS به گونهای طراحی شده است تا علاوه بر تامین نیازهای فعلی شبکه، با برنامههای آتی سازمان نیز هماهنگ باشد.
ویژگیهای یکپارچهسازی در F5 BIG-IP DNS عبارتند از:
- پشتیبانی از برنامه مدیریتی SNMP
BIG-IP DNS این قابلیت را داراست که MIBهای خود و SNMP Agent را با DNS ادغام نماید. به این ترتیب برنامههای مدیریت SNMP قادر به خواندن دادههای آماری مربوط به عملکرد BIG-IP DNS میگردند.
- یکپارچهسازی Third-Party
BIG-IP DNS با طیف وسیعی از تجهیزات شبکه مرتبط و یکپارچه میگردد. این فرآیند شامل پشتیبانی از انواع مختلفی از Hostهای Remote مانند Agent SNMP، Cache Third-Party، سرورها، روترها و Load Balancerها میشود، با این هدف که صحت عملکرد Endpointهای شبکه مشخص گردد.
- پشتیبانی از IPv6و IPv4
انتقال به IPv6 با ارائه DNS Gateway و سرویسهای Translation برای راهکارهای ترکیبی IPv6 و IPv4 با سهولت بیشتری انجام شده و امکان مدیریت سرورهای IPv6/IPv4 DNS فراهم میگردد. BIGIP LTM در صورت پیکربندی با NAT64 میتواند در محیطهای صرفا مبتنی بر IPv4، IPv6 را به IPv4 تبدیل نماید.
- یکپارچهسازی IP Anycast
حجم Queryهای DNS اعم از موارد مجاز یا مرتبط با حملات DoS که به یک IP هدایت میشوند، از طریق Load Balancing در بین تجهیزات BIG-IP DNS در موقعیتهای جغرافیایی مختلف به سادگی مدیریت میشوند. لازم به ذکر است که مزایای زیر برای مدیران شبکه فراهم میگردد:
-افزایش قابلیت اطمینان و عملکرد کاربران
-کاهش تاخیر در شبکه برای تراکنشهای DNS
-قابلیت توسعه زیرساخت DNS به منظور مدیریت Load درخواستهای DNS به یک IP
-کاهش تعداد Packetهای حذفشده از Queryو در نتیجه آن کاهش میزان Timeout
-افزایش درآمد با سرویسدهی به تعداد بیشتری از کاربران و محافظت از کیفیت و ارزش برند

یکپارچهسازی BIG-IP DNS و IP Anycast این امکان را فراهم مینماید تا Load درخواستهای DNS از طریق هدایت درخواستهای یک IP واحد به تجهیزات متعدد Local توزیع گردد.
- Load Balancingسرور در محیطهای مجازی و Cloud به صورت سراسری
Instanceهای مجازی BIG-IP DNS را میتوان به سادگی Spin Up نمود. ضمن اینکه ارائه DNS به صورت انعطافپذیر و دسترسپذیری به برنامه کاربردی به صورت سراسری از طریق Rout نمودن کاربران به برنامههای کاربردی در محیطهای فیزیکی، مجازی و Cloud میسر میگردد.
معماری BIG-IP DNS
معماری پیشرفته BIG-IP DNS به ایجاد انعطافپذیری کامل برای کنترل روند ارائه برنامه کاربردی بدون بروز Bottleneck در ترافیک میپردازد. معماری BIG-IP DNS موارد زیر را دربر میگیرد:
- TMOS– سیستمعامل F5 یا TMOS که یک سیستم یکپارچه برای ارائه سرویس DNS و برنامههای کاربردی به صورت مطلوب فراهم نموده و قابلیت دید، انعطافپذیری و کنترل در سراسر سرویسهای BIG-IP را امکانپذیر مینماید.
- عملکرد و مقیاسپذیری درخواست و پاسخها- امکان توسعه بر روی پلتفرمهای بزرگتر به صورت خطی و ارتقای عملکرد با یکپارچهسازی کارکردها در TMOS میسر میگردد. لازم به ذکر است که BIG-IP DNS دارای قابلیت آمادهسازی برای پلتفرمهایی است که از F5 Virtual Clustered Multiprocessingیا به اختصار vCMP پشتیبانی مینمایند.
دیدگاهتان را بنویسید