لایسنس Citrix
فهرست مطالب
معرفی Citrix

امروزه بهره گیری از Virtualization یا همان مجازی سازی باعث صرفه جویی در هزینه ها، منابع و حتی نیروی انسانی در شرکت ها و سازمان ها شده است. با استفاده از مجازی سازی سازمان و موسسات به راحتی می توانند در مصرف برق، Monitoring شبکه، فضای نگهداری سرورها و … صرفه جویی کنند. احتمالا با شنیدن مجازی سازی نام شرکت های مختلفی از جمله VMware، Microsoft، RedHat و… به ذهن شما خواهد رسید اما جالب است بدانید قدمت شرکت Citrix در این حوزه از همه بیشتر است و اولین شرکتی می باشد که در زمینه تکنولوژی های مجازی سازی شروع به فعالیت نموده است.
از جمله حوزه فعالیت های این شرکت می توان مجازی سازی سرور، مجازی سازی دسکتاپ و نرم افزار، SaaS و رایانش ابری را نام برد.
محصولات کمپانی Citrix
محصولات شرکت سیتریکس در حوزه های مجازی سازی، سخت افزار، نرمافزار، دسکتاپ و کلود تعریف می شوند. این شرکت بطور کلی نرمافزارهایی تولید میکند که به هر کسب و کاری اجازه میدهد که بصورت ریموت و بدون نیاز به تجهیزات خاص، امکان دسترسی کارمندان خود به سرویس های تحت شبکه را فراهم سازند. در سال 2018 سیتریکس در پی تغییر نام محصول مجازی سازیXenServer به Citrix Hypervisor دو محصول Citrix XenApp و Citrix XenDesktop را نیز با یکدیگر ترکیب کرده و تحت یک نام Citrix Virtual Apps and Desktops منتشر کرد و قابلیت های جدید و متنوع زیادی را به مشتریان خود ارائه نموده است.

پر استفاده ترین و معروف ترین نرمافزار شرکت Citrix (لایسنس Citrix) البته در ایران Citrix XenApp میباشد که برای دورکاری ، دسترسی راهدور به نرمافزاراهای مالی، حسابداری، اتوماسیون اداری، فروش، انبار، منابع انسانی، CRM یا مدیریت ارتباط با مشتریان از آن استفاده میشود. محصولات Citrix کلا به سه بخش قابل تقسیم می باشند :
- محل کار دیجیتالی ( Citrix Digital Workspace )
- شبکه و امنیت (Citrix Networking & Security)
- تکنولوژی های تحلیلی (Citrix Analytics)
این شرکت آمریکایی راهکار های بسیاری را در حوزه مجازی سازی ارائه می دهد اما اغلب در ایران سیتریکس را با محصول مجازی سازی نرم افزار آن یعنی XenApp می شناسند.
نرم افزار XenApp شرکت سیتریکس می تواند برنامه ها را در دو مد مختلف به کاربران ارائه دهد.
نرم افزار سیتریکس
کمپانی Citrix جهت دسترسی راه دور به ویندوز و نرم افزارها بدون نیاز به تجهیزات فیزیکی و بصورت اختصاصی، محصولاتی را به بازار عرضه نموده است. با بهره گیری از این روش امکان استفاده از نرم افزار در هر مکانی و یا سیستمی وجود خواهد داشت که در این روش فایل ها در سخت افزار مستقل خواهد بود.
محصولات حوزه Cloud
شبکه ابری که در راستای رایانش ابری (Cloud computing) فراهم سازی می شود، جهت فراهم سازی سرویس های پردازشی ارزان قیمت در فضای اینترنت طراحی شده اند. در این شبکه کاربران بدون دسترسی به تجهیزات فیزیکی به صورت مستقیم امکان انجام محاسبات و رایانش ها و ذخیره سازی و آنالیز های خود را با استفاده از منابع این رایانش ابری خواهند داشت. شرکت لایسنس سیتریکس نیز در این حوزه فعالیت داشته و محصولاتی را برای کارشناسان و متخصصان تولید کرده است که از جمله آنها می توان به Citrix Xenserver، مجازی ساز سرور، AppFirewall web application ،ADC ،Software-Defined WAN ،GW اشاره کرد.
سرویس DaaS
Desktop as a Service یا به اختصار DaaS ، هدف آن ساده سازی ارتباطات نرم افزارهاست که شرکت Citrix جزو اولین توسعه دهنده های آن می باشد. این تکنولوژی به Providerها قابلیت ارائه سرویس دسکتاپ و نرم افزارهای حوزه ابری سازی برای کاربران خود را می دهد. شرکت سیتریکس محصول work mobile apps جهت افزایش امنیت ایمیل ها و به اشتراک گذاشتن اسناد محرمانه، همچنین برای افزایش فضای ابری محصول Citrix Workspace را به بازار عرضه نموده است.
دسکتاپ مجازی سیتریکس
در دنیای امروز با وجود افزایش هزینه هایی همچون برق، نگهداری و خرید تجهیزات کامپیوتری، متخصصان در راستای استفاده از یک سرور اصلی و داشتن چند User کاربری و ارائه قابلیتی به عنوان دسکتاپ با تجهیزات ارزان قیمت آن به کاربران خود تلاش های متعددی را به انجام رسانده اند.
حال استفاده از این تجهیزات نیاز به نرم افزارهای دسکتاپ دارد، به زبان ساده تر کاربران با بهره مندی از نرم افزار های تحت دسکتاپ امکان اشتراک گذاری و ارتباطات غیر فیزیکی با سرورها را خواهند داشت. کمپانی Citrix با معرفی محصول DesktopPlayer قابلیت ارتباط به دسکتاپ های ویندوزی در سیستم های Mac و محصول Citrix XenDesktop قابلیت دسترسی غیر فیزیکی به دسکتاپ سرورها را فراهم آورده است.
نرم افزارهای سرویس SaaS
نرم افزار های اینترنتی که کاربران امکان استفاده آنلاین از آنها را داشته و نیازی به نصب آن بر روی سیستم خود ندارند، تنها با ورود به فضای اینترنتی آن نرم افزار و ثبت نام قادر خواهند بود از امکانات آن بهره مند گردند. با توجه به اینکه این نرم افزارها از نسل جدید رایانش ابری هستند دیگر نیازی به آپدیت آن نیست زیرا بصورت دوره ای بروز رسانی شده و برای هر User قابلیت های مختص به آن را خواهد داشت. نرم افزار های SaaS در کسب و کار و ارتباطات میان کاربران متمرکز می باشد، که از سرویس cloud برای برقراری ارتباط و podio و کنفرانس های صوتی برای راحتی کاربران خود بهره می گیرد.
بطور خلاصه می توان گفت محصولاتی که شرکت سیتریکس از ابتدای تأسیس تا آخرین بروز رسانی خود تولید کرده است، طبق لیست زیر می باشند:
- Citrix Multi-User
- Citrix Winveiw
- Citrix MetaFrame XP
- Citrix Presentation Server
- Citrix XenApp
- Citrix XenServer
- Citrix XenDesktop
مزایای استفاده از Citrix
برخی از مزایای استفاده از راهکار لایسنس Citrix با محصول Citrix XeApp به شرح زیر می باشد:
- امکان فراهم کردن دسترسی به نرم افزارها برای کاربران راه دور
- امکان دسترسی به نرم افزارهای ویندوزی در سیستم عامل های گوناگون مانند لینوکس، اپل مکینتاش، اندروید، بلک بری و …
- امکان دسترسی به نرم افزار از هر کجا و در هر زمان به کمک سیتریکس (لایسنس Citrix) برای هر سیستم عاملی پلاگین مخصوص آن را ارایه داده است.
- راحتی استفاده از نرم افزارهای کاربردی به کمک سیتریکس و امکان پرینت و استفاده از چاپگرها یا سایر وسایل جانبی رایانه مانند، اسکنر یا بارکدخوان
- کاربران سیتریکس نیاز به نصب برنامه های کاربردی و تنظیم و پیکربندی آن ها ندارند و این یعنی افزایش امینت، کاهش هزینه پشتیبانی و نگهداری از داده ها به کمک سیتریکس.
- استفاده آنلاین از برنامه های کاربردی مانند مالی، حسابداری برعکس Replication
- جلوگیری از خرید لایسنس چند باره نرم افزارها و خرید سرور و سخت افزار برای هر یک از شعب سازمان
- امکانات مدیریتی قوی برای کنترل سطوح دسترسی و استفاده کاربران از نرم افزارها
- امکان استفاده از نرم افزارها روی رایانه ها با مشخصات سخت افزاری ضعیف
- امکان در دسترس قرار دادن چندین نرم افزار از راه دور به کمک سیتریکس Citrix XenApp برای کاربران تنها با استفاده از یک سرور سیتریکس. در این حالت کاربران مجاز نرم افزارهای کاربردی خود را تنها از طریق یک کنسول در اختیار خواهند داشت.
- کیفیت و سرعت بسیار خوب در استفاده راه دور از نرم افزارها
- امکان استفاده از برنامه های کاربردی به کمک سیتریکس Citrix XenApp روی رایانه هایی که امکان نصب مستقیم نرم افزار کاربردی به دلیل ناسازگاری با سیستم عامل یا سخت افزار وجود ندارد.
- روش های گوناگون دسترسی به نرم افزارهای کاربری از طریق سیتریکس به کمک پلاگین های مختلف سیتریکس.
- فشرده سازی بسته های داده و پرهیز از ارسال و دریافت داده های غیر ضروری که نتیجه آن استفاده از کم ترین پهنای باند سیتریکس Citrix XenApp می باشد.
- برای به روز رسانی نرم افزارها دیگر نیاز به مراجعه به تک تک کلاینت ها نیست، بلکه تنها آپدیت سرور سیتریکس کافی است.
- افزایش سطح همکاری و انجام روال های کاری در صورت خرید و استفاده از سیتریکس XenApp
- امکان گسترش سامانه دورکاری و افزودن تعداد کاربران و سرویس دهی در مقیاس بزرگ (در صورت تهیه لایسنس اضافی برای سیتریکس )
- راهکار بهینه برای کنار گذاشتن Replication
- کاهش مشهود بار پشتیبانی شبکه، سرور و کلاینت برای مدیران شبکه و کارشناسان شبکه
دیدگاهتان را بنویسید