لایسنس VMware
فهرست مطالب
لایسنس VMware

یکی از هدف های امروز دنیای IT ارائه سرویس های با کیفیت و در عین حال مقرون به صرفه میباشد. هزینه هایی که سازمان های بزرگ و کوچک جهت مدیریت بخش IT خود صرف می کنند، گاهی اوقات منجر به پایین آمدن کیفیت سرویس دهی و یا بعضا حذف آن مجموعه از چرخه خواهد شد. با این اوصاف از دست رفتن بخش اعظمی از منابع پردازشی و ذخیرهسازی در سازمانها زیان های غیر قابل جبرانی را به تجارت وارد خواهد نمود.
با توجه به بیان این مسائل راهکارهای مجازی سازی جهت کنترل این وضعیت معرفی شدند. با کمک راهکارهای مجازی سازی قادر خواهید بود علاوه بر کنترل هزینه های جاری بخش IT شرکت، از ماکسیمم پتانسیل پردازشی و ذخیره سازی موجود استفاده بهینه کرده و در عین حال کیفیت ارائه سرویس های خود را تا حد قابل توجهی افزایش دهید.
کمپانی VMware از جمله شرکت های معتبر در حوزه مجازی سازی است. از جمله مهمترین سهامداران این شرکت، کمپانی Dell می باشد. VMware (لایسنس VMware) از جمله بهترین شرکت های ارائه کننده خدمات پردازش ابری و همچنین سرویس ها و نرم افزار های پلتفرم های مختلف مجازی سازی است.
نکته قابل تامل در مورد VMware این است که این شرکت جزو اولین شرکت هایی بوده که توانسته اقدام به مجازی سازی معماری x86 کند. همانطور که اطلاع دارید مشکل اصلی در معماری x86 عدم توانایی اجرای چندین سیستم عامل در یک سرور بوده که با روی کار آمدن تکنولوژی مجازی سازی مشکلات این معماری برطرف شد. مهمترین محصول این کمپانی که در ایران مورد استفاده قرار می گیرد راهکار مجازی سازی سرور یعنی مجموعه VMware vSphere و به خصوص VMware ESXi است.

مفهوم مجازی سازی
مجازی سازی واژه ای است که جهت تفکیک دسترسی مستقیم اپلیکیشن ها به منابع فیزیکی یک سرور ایجاد شده است. طبق این تعریف، وجود یک لایه مجازی در بین سخت افزار و اپلیکیشن های موجود در یک مجموعه سبب می شود تا ویژگی های خاص و کاربردی زیادی به حوزه IT اضافه شوند.
برای نمونه در بخش حافظه اصلی یا Memory با کمک مجازی سازی این امکان را خواهید داشت که بیش از آنچه که به صورت فیزیکی بر روی یک سرور نصب شده است به یک اپلیکیشن اختصاص دهید. حال این شرایط را برای بخش CPU، ارتباطات شبکه، فضاهای ذخیره سازی و … در نظر بگیرید.
به بیان دیگر زیرساخت مجازی سازی، یک لایه میانی بین سخت افزار و بخش نرم افزار موجود در مجموعه می باشد.
آشنایی با VMware و کاربردهای آن
نرم افزار Vmware یکی از قدرتمندترین نرم افزارهای مجازی سازی است که تقریباً از سال ۲۰۰۵ کار خود را آغاز نموده است و در این مدتی که در میان کاربران مورد استفاده قرار گرفته است، توانسته جوایز زیادی را از مدیران IT دریافت کند.
این نرم افزار قادر است که اگر روی یک سیستم که امکان مجازی سازی داشته باشد، ماشین های مجازی متعددی با سیستم عامل ها و کنترل پنل های مختلفی را روی خود پیاده سازی کند. این نرم افزار با میلیون ها کاربر در سرتاسر دنیا، کارایی را در تولید نرم افزارها بهبود بخشیده، هزینه ها را کاهش داده و انعطاف پذیری را بالا برده است و راه امن تری را برای پاسخ گرفتن از برنامه ها ارائه داده است.
نصب VMware روی کامپیوتر رومیزی، اولین قدم جهت انتقال ساختار IT موجود به یک ساختار مجازی است. با بهره گیری از VMware غیر از ساده کردن عملیات توسعه و تست نرم افزار و سرعت بخشیدن به توسعه برنامه های کاربردی، سازگاری برنامه های کاربردی و اجرای عملی مهاجرت از یک سیستم عامل به سیستم عامل دیگر را ضمانت می نماید و امکان تست این که آیا این نقل و انتقال و تعویض سیستم عامل، ضرری برای شبکه یا سایر نرم افزارهای کاربردی در حال اجرا دارد یا خیر را به شما خواهد داد. این قابلیت در کنار برخی قابلیت های دیگر VMware آن را به یک ابزار ضروری برای توسعه دهندگان IT و مدیران سیستم ها ساخته است.
مجازی سازی چارچوب و یا روشی که برای تقسیم حافظه یک کامپیوتر به محیط های اجرایی متعدد می باشد مجازی سازی درحقیقت یک کامپیوتر را به تعدادی کامپیوتر تبدیل می نماید که در حقیقت کامپیوترهای مجازی نیز مانند کامپیوترهای حقیقی کار کنند.
یکی از قابلیت های ویژه این نرم افزار تقسیم بندی تمامی مجازی ساز شده هاست که به عنوان مثال منابعی که در اختیار هر سیستم قرار می دهد به گونه ای دقیق است که به نظر می رسد هر سیستم دارای سخت افزارهای جداگانه ای است.
به کمک VMware میتوان شبکه های مجازی پیچیده ای را راه اندازی و انواع نرم افزارها را در بسیاری از محیط ها به طور همزمان اجرا نمود و تمامی این موارد را می توان تنها روی یک سیستم انجام داد.
با استفاده از VMware میتوان بدون نیاز به انجام عملیات پارتیشن بندی دوباره هارد، سیستم عامل جدیدی را نصب کرد و بدون نیاز به بوت کردن سیستم، بین سیستم عامل های نصب شده تغییر موقعیت داد.

با کمک مجازی سازی، به خصوص استفاده از معماری مجازی سازی VMware (لایسنس VMware) مدیران حوزههای IT در مجموعه های مختلف می توانند چالش های زیر را پاسخگو باشند:
- جلوگیری از هدر رفت منابع پردازشی نصب شده بر روی سرور با ایجاد ماشین های مجازی به جای استفاده از سرورهای فیزیکی
- امکان استفاده از هر نوع سیستم عامل در یک مجموعه سخت افزار موجود
- مدیریت فضای فیزیکی مرکز داده از طریق نصب حداقل سرورهای مورد نیاز
- مدیریت کابل کشی های متعدد در فضای مرکز داده و در نتیجه صرفه جویی در مصرف کابل ها و تجهیزات وابسته
- ایجاد محیط های تست و توسعه با سرعت بالا از طریق قالب های از پیش آماده ماشین های مجازی
- تضمین بقای سرویس با استفاده از ویژگی های دسترس پذیری بالا و تقسیم بار پردازشی
- هوشمندسازی بخش دسکتاپ های مجموعه از طریق مجازی کردن این محیط ها
دلایل انتخاب VMware برای مجازی سازی سرورها
مجازی سازی سرور موجب بهبود کارایی و دسترس پذیری منابع و برنامه های IT میگردد. این فرآیند به مدیران در کاهش انجام امور تکراری برای مدیریت سرور منجر شده و زمینه نوآوری در ساختار کسبوکار را برای آنان فراهم می نماید. بازار مجازی سازی سرور با توجه به صرفه جویی قابل توجه در هزینه ها به دلیل کاهش نیاز به سخت افزار و بهبود کارایی سرور، به سرعت گسترش یافته و هم اکنون چندین پلتفرم مجازی سازی در دسترس کاربران قرار دارد اما تفاوت بین این پلتفرم ها نیز قابل توجه می باشد.
VMwareبا ارائه یک پلتفرم ایمن و معتبر، امکان دستیابی به شرایط SLA برای اکثر برنامه های مهم در کسب و کار به همراه منابع فراوان را با کمترین هزینه کلی مالکیت (TCO) میسر می نماید. در این مقاله، به بررسی مزایای استفاده از VMware جهت مجازی سازی می پردازیم.
-
قابل اطمینان ترین پلتفرم مجازی سازی
VMware vSphereبه همراه Operations Management، یک پلتفرم ثابت و پایدار را تشکیل می دهد و کلیه راهکارها مطابق با آن ایجاد میشوند. vSphere با بیش از ۵۰۰.۰۰۰ کاربر در سراسر دنیا، به عنوان پرکاربردترین پلتفرم مجازی سازی در صنعت محسوب می شود. اعتماد مشتریان به vSphere به واسطهی معماری ایمن و معتبر Hypervisor شکل می گیرد که با هدف مجازی سازی ارائه گردیده است.
-
بهترین پلتفرم برای برنامه های حیاتی کسب و کار
برنامه های مهم و اساسی برای کسب و کار مستلزم حداکثر دسترس پذیری و بالاترین سطح خدمات می باشد. vSphere به همراه Operations Management، یک محیط کاملا انعطاف پذیر، مقیاس پذیر، ایمن و با عملکرد بالا را جهت پشتیبانی از اصلیترین برنامه های مهم در کسب و کار ارائه می نماید. به علاوه، این تکنولوژی یک مجموعه گسترده از برنامه ها را به همراه راهکارهای مدیریتی جامع ارائه می نماید تا عملکرد برنامه ها را به حداکثر رسانده و آن را بهترین پلتفرم برای تمامی انواع مشتریان تبدیل نماید.
قابل اطمینانترین پلتفرم مجازیسازی
همزمان با افزایش روزافزون مجازی سازی بار کاری (Workload)، اعتبار و ایمنی لایه مجازی سازی اهمیت می یابد. در حالی که رقبا قصد نشر این ایده را دارند که Hypervisor یک کالا بوده و همه پلتفرم های مجازی سازی یکسان میباشند، VMware (لایسنس VMware) به ارائه یک معماری Hypervisor و یک پلتفرم مدیریتی کامل و پیشرو پرداخته است که به نوبه خود در این فضا منحصر به فرد و بی نظیر میباشد. این Hypervisor هدفمند، یک رویکرد کاملا متفاوت را برای مجازی سازی ارائه می نماید که VMware vSphere را به قدرتمندترین Hypervisor تبدیل می نماید.
یک Hypervisor ایمن و قابل اطمینان
vSphere در برگیرندهی پلتفرم ESXi Hypervisor میباشد که اولین Hypervisor از نوع Bare-Metal برای سیستمهای ۳۲ بیتی به شمار رفته و از سال ۲۰۰۱ معرفی شده است. این تکنولوژی صرفا برای اهداف مجازی سازی طراحی شده است. به عبارت دیگر، رقبا از Hypervisor بر روی یک سیستمعامل با اهداف کلی و معمولا به شکل Parent Partition یا Demo استفاده می نمایند. در مورد شرکت مایکروسافت، Hyper-V یکی از Feature های سیستم عامل Windows Server می باشد که در آن عملکرد و قابلیت اطمینان Hypervisor تحت تاثیر قرار می گیرد.
مقایسه معماریهای Hypervisor
VMware هرگونه وابستگی به سیستم عامل های همه منظوره یا کنسول های مدیریتی را حذف نموده و به کوچکترین اندازه کد در هر محصول مجازی سازی دست مییابد. vSphere 5.5 با ارائه ده ها میلیون خط از کد های مورد نیاز در سیستم عامل های مدیریتی می تواند یک پلتفرم مجازی سازی ۳۲بیتی۶۴بیتی را در فضای کوچک از یک دیسک کمتر از MB 200 ایجاد نماید. این فضای کمتر disk در Hypervisor به کاهش سطح حملات برای تهدیدات بیرونی پرداخته و می تواند تعداد Patchهای مورد نیاز را به میزان قابل توجهی کاهش دهد که در نتیجه محصولی مطمئن تر و Data Center پایدارتر را ارائه می کند.
در برخی از Hypervisorهای ارائه شده از معماری Thick استفاده شده است که در آنها به دلیل استفاده از سیستم عامل اصلی (Parent)، که دارای سطح گستردهتری برای حمله و کدهای نامرتبط بیشتری برای Patch و نگهداری می باشد و بدین جهت دغدغه هایی را در مورد قابلیت اطمینان آن ایجاد میکنند. این وابستگی بدین معناست که نقص یا آسیب پذیری در هر جایی از سیستم عامل مدیریتی (حتی در اجزای غیرمرتبط با مجازی سازی) میتواند تمام پلتفرم مجازی را در معرض خطر قرار دهد.
ویندوز سرور به همراه Hyper-V، Xen و KVM دارای معماری وابسته به یک سیستم عامل سرور بزرگ و چند منظوره میباشد. همچنین این موضوع بدین معناست که کاربران این محصولات باید با تعداد بیشتری از Patchهای ارائه شده برای ایمنی در سیستم عامل های ویندوز و لینوکس مطابقت یابند که این امر منجر به ایجاد Downtime و قطعی بیشتر می شود.

در مقابل معماری Thin Hypervisor این امکان را برای vSphere فراهم می نماید تا به صورت Stateless اجرا شود، قابلیتی که Windows Hyper-V قادر به پشتیبانی آن نمیباشد. بنابراین امکان پیادهسازی آسان تر vSphere بر روی Hostهای Bare-Metal، مدیریت پیکربندی ساده تر و فرآیند Patching آسان و بهتری را فراهم میسازد.تمامی ویژگی های مجازیسازی پیشرفته نظیر Hosts Profiles و Auto Deploy، به دلیل طراحی ساده vSphere Hypervisor به سادگی قابل انجام می باشند.
همچنین VMware می تواند به طور مستقیم و با ارائه راهکارهای ابتکاری طراحی شده برای محیط های مجازی، امنیت را برای Hypervisor ایجاد نماید. VMware vShield Endpoint که در حال حاضر در vSphere 5.5 گنجانده میشود، امکان هدایت راهکارهای آنتی ویروس Third-Party به آنتی ویروس Offload ، پردازش Anti-Malware و محافظت از ماشینهای مجازی میهمان بدون استفاده از Bulky Agent ها را فراهم می نماید. با VMware vCloud Networking and Security میتوان سرویس های امنیتی مانند Edge و فایروال های سطح NICv ، NAT وSSL VPN را بدون سخت افزار و دقیقا در زمان نیاز به کار گرفت.
امنیت مبتنی بر نرمافزار یا به بیان دیگری Software-Defied Security، به خودکارسازی و توسعه امنیت به صورت Scale Out، کاهش نیاز به تجهیزات تخصصی، کاهش هزینه ها و ساده نمودن روند مدیریت کمک مینماید. VMware تنها ارائه دهندهی خدمات مجازی سازی میباشد که نوآوری و توسعه را در امنیت مربوط به Cloud و مجازی سازی وارد کرده و بزرگترین ارائه دهندگان خدمات امنیتی نیز به اجرای تکنولوژیهای خود بر روی پلتفرم VMware پرداخته اند. سایر ارائه دهندگان خدمات مجازی سازی همچنان بر راهکارهای فیزیکی و قدیمی تاکید دارند که مدیریت آنها در مقیاس Cloud به دلیل Static بودن آنها، دشوار می باشد.
در جدول زیر مقایسه ویژگی های مهم امنیت و Hypervisor در میان پلتفرم های معروف مجازی سازی را مشاهده می کنید.

دیدگاهتان را بنویسید